Op 500 meter van het centrum van Deventer ligt de hipste volksbuurt van Nederland. Hier komt een bonte mix van cultuur, rijke geschiedenis en dé trots van Deventer, stadion de Adelaarshorst, samen.
In Voorstad Oost vind je net dat ene winkeltje waar in het centrum geen ruimte meer voor is. En met zowel het NS station als alle gangbare voorzieningen op loopafstand, kun je in deze levendige wijk met trotse bewoners heel erg lekker wonen.

Daar kijk je van op

Als oudste wijk buiten de stadspoorten heeft Voorstad een eigen karakter. De wijk breit als eerbetoon aan de eredivisieclub de langste sjaal van de wereld, bewoners runnen een zelf opgezet buurthuis met werkplekken en een monumentale kerk biedt onderdak aan tienduizenden Boeddha’s. De mentaliteit van de bewoners maakt de wijk. Als je zelf de schouders eronder zet, is alles mogelijk.

Daar voel je je thuis

Wonen onder de rook van het centrum, met het NS station, supermarkten en een diversiteit aan winkels in de buurt. Er zijn statige huizen uit begin 20e-eeuw, vitale arbeidswoningen en comfortabele nieuwbouw van de afgelopen jaren. De wijk herbergt twee basisscholen, een creatief buurthuis én de mooiste speeltuin van Deventer. Genoeg redenen om je helemaal thuis te voelen.

Altijd in beweging

De afgelopen jaren hebben bewoners, corporaties en de gemeente de wijk flink aangepakt. Huurwoningen en eigen huizen zijn opgeknapt, straten liggen er strak bij en een verlaten fabrieksgebouw maakte plaats voor het fraaie speeltuinterrein. De wijk werd populair bij forensen, thuiswerkers, creatievelingen en jonge- en kinderrijke gezinnen.

Home of football

Voorstad Oost is sinds 1920 thuishonk van dé volksclub van Nederland: Go Ahead Eagles. De club en de wijk delen een gezamenlijk doel: als goede buren speel je elkaar de bal toe. Onder het motto ‘meer dan voetbal’ wordt de club sterker bij de buurt betrokken. Want in de basis zijn club en wijk uit hetzelfde hout gesneden. Alles is mogelijk als je er samen voor gaat!