Voorstad Oost is een gezellige, levendige wijk met prima voorzieningen. Zoals verrassende winkels, goede scholen en ruimte om te spelen.

Boodschappen

Je doet je dagelijkse boodschappen bij twee grote supermarkten op de Beestenmarkt, of de groentewinkels, bakkers en slagers aan de Rielerweg. In Voorstad Oost vind je betaalbare groente en fruit, de lekkerste olijven, verslavend lekkere baklava en veel niet-alledaagse producten. 

Non-food

Verspreid over de wijk vind je verrassende winkels. Zoals een grote fietsenwinkel, hobbywinkels, de mosterdmaker en duizenden boeddahs in de Vianneykerk. Iets nieuws aan je lijf? Bij Second Hand kun je terecht voor (tweedehands) kleding.

Horeca

Op de Beestenmarkt en in de Rielerweg kun je lekker eten. Een staande snelle snack, of relaxed aan een tafeltje. Van een frietje mét, tot de lekkerste kebab, lamacun, kipgerechten en nummer 59 met witte rijst. Ook bij Villa Voorstad en speeltuin de Driehoek is iedereen welkom voor een kop koffie of een glas limonade.

Lichamelijke verzorging en wellness

Nieuwe coupe of een beetje bijknippen? Welkom bij de 4 kapsalons van Voorstad Oost! Werken aan je lichamelijke en geestelijke gezondheid kan ook: verspreid over de wijk bevinden zich yoga-studio’s en diverse praktijken voor (alternatieve) geneeskunde. Update voor je tanden? Op de Beestenmarkt is een grote tandartsenpraktijk.

Ontspanning

Lekker ontspannen doe je op leuke speelplekken of wat meer georganiseerd. Go Ahead Eagles is een grote publiekstrekker en een fijne buurman van de wijk. Het Stadionplein is open voor iedereen om een balletje te trappen of andere activiteiten te doen. Lekker spelen? Dan moet je bij de moderne, uitdagende Speeltuin de Driehoek zijn. Daar is trouwens ook wekelijks de bingo, koffie-inloop, yoga, en nog veel meer. Villa Voorstad is een warme ontmoetingsplek. Diverse ondernemers hebben er een werkplek en bieden activiteiten aan. Echt in shape raak je bij de sportschool aan de Beestenmarkt.

Onderwijs en kinderen

Er zijn in Voorstad Oost twee prima scholen: de Windroos en de Kleine Planeet (Jenaplan). Kinderen maken dankzij de peuterplusgroepen een soepele start. Kinderopvang nodig? Ook dat vind je in Voorstad Oost.